Kraamkamer Bibi

Kittens geboren op 21 mei

Zondag 23 mei

Bibi is vrijdag bevallen van 7 kittens. Om half 2 's nachts werd de 1e geboren en om 2 uur de 2e, daarbij brak de navelstreng en de placenta kwam er niet uit. Vanaf dat moment had Bibi ook geen weeën meer dus heb ik 's morgens om 8 uur de dierenarts gebeld en ik kon direct komen. Bij onderzoek bleek dat de baarmoedermond nog volledig ontsloten was. Daarna heeft de dierenarts een echo gemaakt om te kijken of de andere kittens nog in orde waren. Ze zei dat er nog 2 kittens zouden komen en de dierenarts heeft haar om 9 uur een oxytocine injectie gegeven om de weeën weer op gang te brengen.

Daarna ben ik weer naar huis gegaan en om 9.45 kwam het 3e kitten. Het 4e kitten werd helaas dood geboren, het was nog ontzettend klein, hooguit 5 cm en woog maar 20 gram. Het was totaal niet ontwikkeld en had ook bekneld gezeten tussen de andere kittens. Daarna kwamen kittens 5, 6 en 7!!! 

De dierenarts zat er dus compleet naast! 

Het 1e kitten was héél erg ieniemienie en woog maar 69 gram. Ik ben direct gaan flessen en 's avonds woog hij 74 gram. Ik ben de hele nacht, van vrijdag op zaterdag, elke 2 uur uit bed gegaan om te flessen. Helaas wilde hij op een gegeven moment helemaal niet meer drinken en zag ik hem zienderogen achteruit gaan. Ik heb nog sondevoeding overwogen maar ik zag dat hij het moeilijk had en wilde hem dit niet aandoen. Tegen de ochtend is hij heel rustig ingeslapen. 

Dit zijn en blijven dus de vervelende dingen van het fokken want het vreet echt aan je als je zo machteloos bent. Ik vertel dit om te laten zien dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is dus ik maak het niet mooier als het is. Het gebeurt veel vaker als iedereen denkt, de meeste fokkers vermelden dit nooit en ik vind dat niet goed. Eerlijkheid duurt toch het langst!

Nu even iets leukers, de 5 overgebleven kittens wogen allemaal boven de 100 gram. Dat is heel netjes voor een nestje van 7 kittens. Ze maken het prima en groeien. Dat is het belangrijkste! 

Het zijn 3 poesjes en 2 katertjes. Alle kittens zijn gereserveerd! De kleuren en aftekeningen kan ik nu nog niets over zeggen. Ik hoop daar over een week meer over te kunnen vertellen. 

Hieronder zie je een foto en een filmpje. De kittens met het roze en paarse zijn de katertjes. 

23 mei
23 mei
Zo lief! Dit is een poesje. De kittens groeien gelukkig goed.
En nog een poesje. De kleuren beginnen langzaam zichtbaar te worden. Ik hoop volgende week precies te zien wat de kleuren en aftekeningen zijn.
1 juni
Het gaat prima met de kleintjes. Ze eten, plassen, poepen en slapen. Meer geluiden hoor ik niet. Het zijn kleine dikzakjes. Bijna allemaal hebben ze de oogjes open. 🥰
7 juni
Alle oogjes zijn open en ik heb goed gekeken naar de kleuren en aftekeningen. Zoals ik het nu kan bekijken zijn het: blue bicolour poes, seal mitted poes, seal tabby poes, blue bicolour kater en een seal bicolor kater.
17 juni
De kittens groeien goed. Sinds gisteren zijn ze in een ren op mijn slaapkamer. Geen van allen eten ze brokjes of vlees. Ze zijn overal een beetje langzaam mee. Dat komt allemaal wel goed. Zodra ze zindelijk zijn dan gaan ze naar beneden en mogen ze overal lopen. Ze wegen nu tussen de 383 en 458 gram. Dat is een prima gewicht voor deze leeftijd.