Voeding

Voeding

Het is belangrijk dat een kitten/kat de hele dag de beschikking heeft over brokjes. Een kat zal zich nooit overeten. Het klinkt misschien vreemd maar zet eten en drinken nooit naast elkaar, en zeker niet naast een kattenbak! Een kat scharrelt graag rond en weet echt zijn eten en drinken wel zelf te vinden. 

Graanvrij voer:

Voordelen van graanvrij voer

Het maag- en darmstelsel van een kat is simpelweg niet gebouwd op het verwerken van granen (en andere toevoegingen). De granen komen er dus ongebruikt weer uit, en vormen zo een onnodige last op de vertering van de kat. Stinkende ontlasting en een gevoelige huid is ook vaak het gevolg van granen in het voer.
Voor sommige katten is een graanvrije voeding zelfs een absolute noodzaak, als ze bijvoorbeeld allergisch of gevoelig op granen reageren.

Waarom worden er dan volop granen verwerkt in kattenvoer? Vaak word er beweert dat granen noodzakelijk zijn voor het produceren van droogvoer. Verschillende merken hebben het tegendeel al bewezen.
De tweede reden is de kostprijs om het voer te produceren. Graan kost aanzienlijk minder dan vlees. Dus hoe meer graan, hoe goedkoper het voer is om te produceren

Graanvrij voer is zeker geen wondermiddel voor moeilijke eters of gevoelige katten. Iedere kat reageert tenslotte anders op een bepaalde samenstelling van voer/merk, en het kan altijd gebeuren dat een kat het beter doet op een merk die wel granen bevat.

Droogvoer

Droogvoer zijn de traditionele brokjes die iedereen wel bekend zijn. Het is in verband met het productieproces onmogelijk om brokjes volledig uit vlees te laten bestaan, maar graanvrij is wel degelijk een optie bij droogvoer. Een deel van de traditionele granen wordt dan meestal vervangen door aardappel en dergelijke.

Drinkfontein:

Voor het drinken maken wij gebruik van een drinkfontein. De katten worden gestimuleerd om meer te drinken en dat werkt weer voordelig voor hun nieren en voorkomt blaasproblemen. Het water blijft ook koel en fris omdat het continue in beweging is. Alle voer en drinkfoneinen zijn te verkrijgen bij www.zooplus.nl of www.zooplus.de. Vergelijk de prijzen op beide sites. Ik bestel vaak in Duitsland omdat het vaak iets goedkoper is. Dit wordt vanaf € 20 ook gratis thuis bezorgd. Houd er rekening mee dat het bestelde vanuit Duitsland vaak een dag of 2 langer onderweg is.