Voeding

Baby Paté tot 12 weken
Animonda Vom Feinsten baby-paté is natvoer, die geschikt is voor uw kleine fijnproever vanaf de 4e levensweek. De baby paté is enkelvoer, die uw kitten met de benodigde energie en veel voedingsstoffen verzorgt.
De malse, fijn-crémige samenstelling maakt de overgang van de vloeibare moedermelk naar vaste voeding makkelijker.

Animonda Vom Feinsten baby-paté houdt rekening met de speciale voedingsbehoeften van de jongste kitten vanaf de 4e levensweek.

alleen uit vlees
zonder granen
zonder soja
met natuurlijke taurine
zonder kleur- en conserveringsstoffen
Kittenvoer vanaf 12 weken
Animonda vom Feinsten Kitten kattenvoer voor jonge katjes biedt een goede afwisseling van zorgvuldig geselecteerde vleessoorten in verschillende lekkere variaties. Animonda vom Feinsten Kitten kattenvoer voor jonge katjes houdt rekening met de speciale voedingsbehoeftes van jonge katjes. Consequent zonder soya, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Natvoer:

Vanaf 5 maanden

Uiteraard is een van de belangrijkste dingen: voeding!

Zodra de kittens een week of 4 zijn, kan er begonnen worden met vast voedsel. Eerst 3 maal per dag en later 1 maal per dag.

Je kan allereerst beginnen met fijn gemalen mager rundvlees, dit kan rauw gegeven worden omdat dat het makkelijkst verteerbaar is. Er zitten enzymen en goede bacterien in die belangrijk zijn voor een goede darmflora. De ontlasting is vast en geen diarree, wat je bij ander voedsel wel vaak hebt.

Als de kittens ouder zijn, vanaf een maand of vijf, krijgen ze twee maal per week vers vlees of blikvoer van Animonda. De kittens vinden het heerlijk en ze groeien er goed van. Ook kan je kipfilet koken en fijnsnijden. Na 7 maanden krijgen ze nog eenmaal per dag vers vlees.

Katten zijn vleeskenners en laten zich wat betreft de kwaliteit van vlees niet bedotten. Animonda Carny kattenvoer werd daarom uitsluitend uit zorgvuldig geselecteerd vlees van hoge kwaliteit bereid. Vers en bijzonder zorgvuldig. In sappige en pittige stukken. Daarom zijn verdere toegevoegde stoffen om smaak en optiek te verbeteren niet nodig.

Animonda Carny is gegarandeerd zonder soja, kunstmatige kleur- en conserveringsstoffen en zonder genetisch veranderde grondstoffen. Animonda Carny heeft de natuurlijke, onvervalste en typische vleessmaak, die katten boven alles waarderen. Omdat voor Animonda Carny kattenvoer alleen vers vlees werd gebruikt blijven de vezelstructuren vrijwel geheel behouden. Let u er maar op bij het openen van het blik. Alle gebruikte soorten vlees worden volledig op het blik vermeld, want wat er op staat zit er ook in!

 

Droogvoer:

Om je kitten te laten wennen aan droogvoer, kan je het in eerste instantie een beetje laten weken met heet water en vervolgens een beetje vers vlees of blikvoer er doorheen mengen.

Uiteraard zet je ook een bakje met kitten droogvoer neer en na verloop van tijd gaan dit zelf eten.

Onze katten hebben de hele dag de beschikking over droogvoer, naar mijn idee het beste! Ik gebruik Sanabelle en Granatapet, daar zitten héél beperkt granen in. We mengen dit zodat ze van alles wat binnen krijgen.

Een kat is immers een carnivoor! Voor kittens gebruiken we kitten gevogelte Granatapet en Sanabelle kittenbrokjes.

Na 6 maanden kunt U overgaan op Sanabelle No grain. Vermeng de brokjes eerst en dan langzaam minderen met de kittenbrokjes.

Graanvrij voer:

Voordelen van graanvrij voer

Het maag- en darmstelsel van een kat is simpelweg niet gebouwd op het verwerken van granen (en andere toevoegingen). De granen komen er dus ongebruikt weer uit, en vormen zo een onnodige last op de vertering van de kat. Stinkende ontlasting en een gevoelige huid is ook vaak het gevolg van granen in het voer.
Voor sommige katten is een graanvrije voeding zelfs een absolute noodzaak, als ze bijvoorbeeld allergisch of gevoelig op granen reageren.

Waarom worden er dan volop granen verwerkt in kattenvoer? Vaak word er beweert dat granen noodzakelijk zijn voor het produceren van droogvoer. Verschillende merken hebben het tegendeel al bewezen.
De tweede reden is de kostprijs om het voer te produceren. Graan kost aanzienlijk minder dan vlees. Dus hoe meer graan, hoe goedkoper het voer is om te produceren

Graanvrij voer is zeker geen wondermiddel voor moeilijke eters of gevoelige katten. Iedere kat reageert tenslotte anders op een bepaalde samenstelling van voer/merk, en het kan altijd gebeuren dat een kat het beter doet op een merk die wel granen bevat.

Droogvoer

Droogvoer zijn de traditionele brokjes die iedereen wel bekend zijn. Het is in verband met het productieproces onmogelijk om brokjes volledig uit vlees te laten bestaan, maar graanvrij is wel degelijk een optie bij droogvoer. Een deel van de traditionele granen wordt dan meestal vervangen door aardappel en dergelijke.

Voor de volwassen katten raad ik Animonda aan. Dit is ook graanvrij. Je kunt dit ook in kittenvariant kopen, daar zitten wel wat granen in.

Drinkfontein:

Voor het drinken maken wij gebruik van een drinkfontein. De katten worden gestimuleerd om meer te drinken en dat werkt weer voordelig voor hun nieren en voorkomt blaasproblemen. Het water blijft ook koel en fris omdat het continue in beweging is. Alle voer en drinkfoneinen zijn te verkrijgen bij www.zooplus.nl of www.zooplus.de. Vergelijk de prijzen op beide sites. Ik bestel vaak in Duitsland omdat het vaak iets goedkoper is. Dit wordt vanaf € 20 ook gratis thuis bezorgd. Houd er rekening mee dat het bestelde vanuit Duitsland vaak een dag of 2 langer onderweg is.